PECTINEX
Pectinex
este foarte bun la degradarea pectinelor solubile si insolubile, cu diferite grade de esterificare, in vederea
reducerii vascozitatii, limpezirii, depectinizarii si macerarii tesutului vegetal. Se foloseste de obicei in
industria sucurilor de fructe, cand se doreste realizarea unei depectinizari rapide si complete. Aplicatia
principala este obtinerea concentratelor din mere, pere, citrice si fructe tropicale. Mai sunt disponibile si
preparate enzimatice speciale pentru prelucrarea fructelor bace, cat si pentru vinificatie. Activitatea
arabanica a Pectinex-ului, in conditiile normale, este suficienta pentru evitarea tulburelii secundare a
concentratelor. In conditii speciale (cum ar fi extractia sucului cu apa sau tratamentul enzimatic al terciului
de mere si pere cu Pectinex Ultra SP-L) se recomanda evitarea utilizarii de Pectinex AR pentru depectinizarea
sucurilor si evitarea aparitiei tulburelii datorate arabanului.
Pectinex Ultra SP-L
Se bazeaza pe o activitate principala pectolitica dar si pe un numar de activitati secundare precum
hemicelulaza. Reducere rapida a vascozitatii in cazul fructelor proaspete si depozitate conducand la o productie
si o capacitate mare. Pectinex este un preparat de puritate mare, obtinut dintr-o tulpina selectionata de
Aspergillus niger. Componentele principale ale preparatului sunt: pectin-transeliminaza, poligalacturonaza,
pectinesteraza si hemicelulaza, fiind astfel capabil sa descompuna pectina din produs.
|