Lichefiere intensificata

Amidonul natural este lent degradabil prin interventia alfa-amilazelor si de aceea, pentru degradarea enzimatica a amidonului sunt necesare gelatinizarea si lichefierea a 30-40% din suspensia de substanta uscata.
Un sistem de lichefiere bun este vital pentru o pre-zaharificare de succes. La lichefiere se adauga in laptele de amidon o alfa-amilaza eficienta, stabila la temperatura. Lichefierea mecanica poate fi obtinuta folosind reactoare cu tancuri cu agitator, reactoare cu tancuri cu agitator continuu (CSTR) sau un cazan de fierbere cu jet.

Avantaje

  • Costuri de procesare reduse
  • Profitabilitate marita a instalatiei
  • Conversie mai mare a amidonului
  • Productie mai mare de alcool
  • Un proces de lichefiere mai “iertator”
  • Termamyl SC este o enzima noua, remarcabila pentru lichefiere care poate opera la un nivel mai scazut de pH si calciu decat alfa-amilaza conventionala termostabila.

Zaharificare rapida si eficienta

In productia de alcool si spirtoase, enzimele de zaharificare degradeaza amidonul gelatinizat si dextrinele in zaharuri fermentabile. Aceste zaharuri sunt apoi transformate sau fermentate de catre celulele de drojdie in alcool.

Avantaje
Folosirea enzimelor de zaharificare a facut posibil ca dextrinele sa fie eficient si rapid transformate in zaharuri fermentabile.
Caracteristicile si conceptia majoritatii enzimelor moderne de zaharificare asigura urmatoarele avantaje:

  • Degradare eficienta a dextrinelor
  • Productie ridicata de alcool
  • Risc redus de infectare datorita temperaturii de operare inalte (65°C)
  • Risc redus de infectare datorita pH-ului de operare scazut
  • Pierderi reduse de amidon
  • Costuri de tratament si dozaj scazute.

Intensificarea optima a fermentatiei

In productia de bauturi alcoolice si spirtoase, etapele ce urmeaza lichefierii si anterioare fermentatiei joaca un rol cheie in fermentatia optima. Intensificarea fermentatiei poate fi obtinuta cu ajutorul preparatelor cu enzime individuale sau combinate care, de asemenea, asigura simultan si zaharificarea.

Avantaje

  • Avantajele folosirii preparatelor cu o singura enzima sau combinate la intensificarea fermentatiei sunt:
  • Calitatea sporita a alcoolului
  • Proprietati organoleptice sporite si fara arome nepotrivite
  • Fermentatie intensificata si de durata mai mica
  • Productie optima de alcool
  • Pierderi minime de amidon rezidual si zaharuri
  • Garantie ca fermentatia si procesul de productie se vor desfasura mereu uniform si eficient
  • Mai economic datorita nevoii mai mici de a curata echipamentul deoarece acesta se murdareste mai putin.