Novozymes A/S, concern danez recunoscut pe plan mondial ca lider în producerea enzimelor industriale.

Enzimele sunt solutia naturala pentru problemele industriale. Folosind enzime, putem reduce consumul de apa, energie, produse chimice nocive, şi putem face productia mai eficienta. Compania Novozymes A/S Danemarca este la ora actuala unul dintre cei mai mari producatori mondiali de enzime; produce si vinde mai mult de 500 tipuri de enzime, pe care le vinde în 120 de tari. Din 1941, Novozymes a introdus aproape toate noile enzimele industriale pe piata. Avand un spirit deschis spre inovatii, va continua la fel si in viitor.

Astazi, folosirea enzimelor cunoaste o evolutie ascendenta deoarece acestea isi gasesc aplicabilitatea in numeroase domenii de activitate.

Cateva dintre industriile care utilizează enzimele în procesul de productie sunt cea a alcoolului, panificatiei, berii, vinului, detergentilor, nutritiei, sucurilor de fructe, pielariei, farmaceutica, uleiurilor si grasimilor, celulozei si hartiei, amidonului, textilelor, uleiului vegetal.

Preparatele enzimatice NOVOZYMES sunt enzime naturale produse de microorganisme speciale. Pentru obtinerea lor se face apel la biotehnologie, la operatii de purificare pentru eliminarea activitatilor enzimatice nedorite si la concentrare, pentru obtinerea unor preparate foarte active. In toate etapele de la obtinere pana la ambalare sunt respectate normele internationale pentru enzime de calitate alimentara.