Fermentis este o divizie a companiei Lesaffre – lider în producția de drojdie și produse din drojdie – înființată în 2003 pentru a conduce grupul în domeniul berii, vinului, băuturilor spirtoase și băuturilor fermentate, prin intermediul inovației.

 

Producția de bere

Fermentis produce drojdie de bere uscată autentică, pregătită pentru folosire,  în formate care satisfac cerințele producătorilor de bere industriali, breslei de berari și producătorilor domestici de bere. Drojdiile sunt produse în spații de propagare revoluționare, special amenajate,  și apoi uscate cu grijă pentru a le conserva proprietățile.

  1. Producția domestică de bere

Cu progresele tehnologice, calitatea și gama de materiale de fabricare a berii puse la dispoziția producătorilor de bere domestici s-a îmbunătățit semnificativ. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este necesar să se folosească drojdie de înaltă calitate.

Fermentis a dezvoltat o gamă de drojdie uscată de înaltă performantă pentru a asigura o sursă de drojdie de încredere pentru producătorii de bere domestici, așa cum folosesc și producătorii de bere profesionali la nivel mondial. Drojdiile uscate Fermentis oferă acum o adevărată alternativă pentru culturi de drojdie lichidă ca urmare a faptului că transportul și ambalarea scumpe au fost înlocuit cu un plic cu azot purjat cu o durată de valabilitate de doi ani.

Drojdia uscată este ușor de rehidratat deoarece mustul de bere este pregătit de producător. O activitate de producere a drojdiei de înaltă calitate și dozarea corectă  a drojdiei va asigura începerea rapidă a fermentației și finalizarea la timp a acesteia, reducând astfel riscul de infecție bacteriană sau cu drojdie sălbatică care dăunează aromei și aspectului berii. Pe măsură ce drojdia este stabilă timp de până la doi ani, producătorul de bere poate avea întotdeauna o sursă de drojdie disponibilă pentru a o folosi atunci când este necesar, după cum are nevoie.

Gama de produse

Safale S-04

Drojdia pentru bere englezească, cu fermentare rapida și proprietăți excelente de sedimentare (floculare).

Safale US-05

Drojdie pentru bere americană, gata de folosit, pentru specii de bere echilibrate cu un nivel scăzut de diacetil  și un gust final foarte puternic.

Saflager S-23

Provenind de la renumitul institut VLB din Germania, drojdie pentru bere germană veritabilă, capabilă să producă beri tari continentale cu note fructate, cu  esteri.

Saflager W-34/70

Cea mai populară bere germană filtrată din lume, oferită de institutul Weihenstephan  din Germania.

Safbrew T-58

Arome condimentate, cu esteri, ideale pentru stilurile continentale. Alegerea potrivită pentru  fermentare în sticlă.

Safbrew S-33

Bere robustă, cu rezistență mare la alcool pentru o gamă largă de beri de top fermentate.

Safbrew WB-06

O drojdie specială selectată pentru fermentarea berilor din grâu. Drojdia produce arome subtile de esteri și fenoli, tipice berilor din grâu. Alegerea împătimiților de bere de grâu sau Weizen.

Safbrew™ BE-256

Drojdie recomandată  pentru a produce beri de tip ”abbey” cunoscute pentru conținutul foarte ridicat de alcool. Fermentează foarte repede și dezvăluie arome subtile și bine proporționate.

  1. Arta fabricării de bere

Pe măsură ce industria de fabricare a berii se dezvoltă, necesitatea de a produce beri de calitate înaltă și consistentă devine și mai importantă. Gama de stiluri de bere cerute de piață crește dificultatea gestionării drojdiei, mai ales în cazul fabricilor mici de bere pentru care resursele de timp și dotări sunt limitate. Cerințele pieței pentru mărci de succes va impune ca fiecare lot să aibă o aromă potrivită berilor anterioare.

Pentru a ajuta în acest scop, Fermentis oferă o gamă de drojdie de bere autentică, într-o formă gata de folosit. Drojdiile sunt produse în spații de propagare revoluționare, special amenajate,  și apoi uscate cu grijă pentru a le conserva proprietățile. Drojdiile de bere tare veritabile sunt disponibile din surse europene recunoscute, permițând producția de beri tari de înaltă calitate. O serie de drojdii de specialitate de bere englezească au fost de asemenea dezvoltate pentru a beri cu aromă autentică.

Toate drojdiile uscate Fermentis au termen lung de valabilitate, oferind avantaje atât pentru distribuție și depozitare. Rehidratarea este o procedură simplă și numărul corect de drojdii este obținut prin cabrarea unei cantități cunoscute de drojdie mustului. În această etapă nu este nevoie de propagare sau de adăugări în laborator. Pe măsură ce drojdia este monitorizată îndeaproape în timpul fabricării, calitatea microbiană este asigurată. Fermentații rapide, autentice reprezintă de asemenea avantajul unui rezultat previzibil al fermentării, esențial pentru o bună planificare într-o fabrică de bere cu activitate intensă.

Gama de produse

Safale S-04

Drojdia pentru bere englezească, cu fermentare rapida și proprietăți excelente de sedimentare (floculare).

Safale US-05

Drojdie pentru bere americană, gata de folosit, pentru specii de bere echilibrate cu un nivel scăzut de diacetil  și un gust final foarte puternic.

Safale K-97

Drojdie de top din recoltări pentru beri englezești de top, fermentate, cu nivel scăzut de esteri  și beri de grâu.

Saflager S-23

Provenind de la renumitul institut VLB din Germania, drojdie pentru bere germană veritabilă, capabilă să producă beri tari continentale cu note fructate, cu  esteri.

Saflager S-189

De la berăria Hurlimann din Elveția. Aromă neutră dezvoltată pentru o gamă largă de veri nemțești și pilsen.

Saflager W-34/70

Cea mai populară bere germană filtrată din lume, oferită de institutul Weihenstephan  din Germania.

Safbrew T-58

Arome condimentate, cu esteri, ideale pentru stilurile continentare. Alegerea potrivită pentru  fermentare în sticlă.

Safbrew S-33

Bere robustă, cu rezistență mare la alcool pentru o gamă largă de beri de top fermentate.

Safbrew WB-06

O drojdie specială selectată pentru fermentarea berilor din grâu. Drojdia produce arome subtile de esteri și fenoli, tipice berilor din grâu. Alegerea împătimiților de bere de grâu sau Weizen.

Caracteristicile sale constând intr-un profil cu aromă neutră, rezistență mare la alcool și adezivitate fac această drojdie perfectă pentru refermentare consistentă atât în sticle, cât și butoaie.Safbrew F-2

Safbrew™ BE-256

Drojdie recomandată  pentru a produce beri de tip ”abbey” cunoscute pentru conținutul foarte ridicat de alcool. Fermentează foarte repede și dezvăluie arome subtile și bine proporționate

Amplificatorul de drojdie Fermentis este un nutrient de drojdie echilibrat și complex, bazat pe sinergiile factorilor de creștere organici, pe bază de vitamine și minerale. Formula sa a fost studiată în mod specific pentru a optimiza efectele sale asupra creșterii și supraviețuirii drojdiei. Reduce riscul de fermentație lentă sau blocată specifică musturilor care conțin adjuvanților.

  1. Producția industrială de bere

Amplificatorul de drojdie

Piața producției industriale de bere caută permanent noi metode de producție, având obiectivul general de a reduce costurile și de a crește eficiența fabricii. Costul unei tulpini de drojdie slab performante este adesea critică atât în ceea ce privește calitatea berii produse cât și  ușurința cu care este prelucrata berea. Toate operațiunile de amestecare a berii au ca efect secundar reducerea performanței globale a fabricii de bere.

O alimentare consistentă cu drojdie pentru fabricarea berii este o necesitate și o oportunitate de a înlocui procedurile de propagare a drojdiei cu o drojdie uscată, gata de a fi folosita. Aceasta este acum o opțiune viabilă atât de capital cât și de cheltuielile de funcționare cu propagare care trebuie să fie evaluată pe deplin.

Drojdia de bere gata de folosire de la Fermentis oferă beneficii semnificative pentru fabricile de bere în funcție de aplicație. Multiple operații în locație pot obține consistență folosind aceeași drojdie pentru cabrare pentru toate locațiile, evitând costul transportului sau propagările multiple. Berile produse rar, cum ar fi berea fabricată sub licență sau produse noi sunt de multe ori mai potrivite pentru o cabrare directă mai degrabă decât operarea aparatului de propagare pentru o drojdie care nu este necesară pentru fabricarea a mai mult de câteva berilor. În cele din urmă, posibilitatea de a înlocui drojdia într-un termen scurt este importantă pentru mulți producători de bere în cazul în care are loc contaminarea accidentală a tulpinii de drojdie.

Gama de produse

Safale S-04

Drojdia pentru bere englezească, cu fermentare rapida și proprietăți excelente de sedimentare (floculare).

Safale US-05

Drojdie pentru bere americană, gata de folosit, pentru specii de bere echilibrate cu un nivel scăzut de diacetil  și un gust final foarte puternic.

Safale K-97

Drojdie de top din recoltări pentru beri englezești de top, fermentate, cu nivel scăzut de esteri  și beri de grâu.

Saflager S-23

Provenind de la renumitul institut VLB din Germania, drojdie pentru bere germană veritabilă, capabilă să producă beri tari continentale cu note fructate, cu  esteri.

Saflager S-189

De la berăria Hurlimann din Elveția. Aromă neutră dezvoltată pentru o gamă largă de veri nemțești și pilsen.

Saflager W-34/70

Cea mai populară bere germană filtrată din lume, oferită de institutul Weihenstephan  din Germania.

Safbrew T-58

Arome condimentate, cu esteri, ideale pentru stilurile continentare. Alegerea potrivită pentru  fermentare în sticlă.

Safbrew S-33

Bere robustă, cu rezistență mare la alcool pentru o gamă largă de beri de top fermentate.

Safbrew WB-06

O drojdie specială selectată pentru fermentarea berilor din grâu. Drojdia produce arome subtile de esteri și fenoli, tipice berilor din grâu. Alegerea împătimiților de bere de grâu sau Weizen.

Safbrew F-2

Caracteristicile sale constând intr-un profil cu aromă neutră, rezistență mare la alcool și adezivitate fac această drojdie perfectă pentru refermentare consistentă atât în sticle, cât și butoaie.

Amplificatorul de drojdie

Amplificatorul de drojdie Fermentis este un nutrient de drojdie echilibrat și complex, bazat pe sinergiile factorilor de creștere organici, pe bază de vitamine și minerale. Formula sa a fost studiată în mod specific pentru a optimiza efectele sale asupra creșterii și supraviețuirii drojdiei. Reduce riscul de fermentație lentă sau blocată specifică musturilor care conțin adjuvanților.