Nutriyeast G, Nutrient complex pentru drojdii utilizat in industria alimentara.

 

  1. Proprietati:

Cele doua cerinte principale pentru consistenta si caracterul fermentatiei sunt sanatatea drojdiei si echilibrul mustului in nutrienti.

In general este recunoscut ca doar mustul produs numai dintr-un malt de calitate foarte buna poate sa indeplineasca cerintele de mai sus si chiar in acest caz este necesar suplimentarea cu oxigen si zinc.

In practica industriala ne lovim de doua probleme principale si anume:

  • deficienta de nutrienti in must si
  • conditiile de stres la care lucreaza drojdia.

Cele doua probleme enumerate mai sus se amplifica in cazul fermentarii musturilor “high-gravity”.

Drojdiile recoltate la sfarsitul fermetatiilor in aceste conditii dificile, arata in mod tipic simptome de “vigoare scazuta”, care se perpetueaza si la generatiile urmatoare.

In cazul in care mustul de bere prezinta problemele de mai sus asociat cu vigoarea scazuta a drojdiei conduc la o fermentatie lenta, formare de compusi cu aroma mai putina, aparitia de compusii care contin sulf, reducerea scaderii diacetilului in bere si autoliza drojdiei.

  1. Avantaje:

Utilizarea nutrientului complex Nutriyeast G prezinta urmatoarele avantaje:

  • Fermentare rapida
  • Fermentare consistenta
  • prin utilizarea lui Nutriyeast, drojdia este mai sanatoasa, viguroasa astfel incat capacitatea drojdiei de a forma enzima alfa-aceto lactat decarboxilaza este mult mai mare, in scopul reducerii diacetilului in bere.
  • scade formarea compusilor de aroma nedoriti.