Lichefierea constanta si eficienta a adjunctilor

Adjunctii sunt folositi in procesul de fabricare a berii pentru a inlocui o parte din malt. In ciuda avantajelor folosirii adjunctilor, o preocupare potentiala pentru unele fabrici de bere este consecventa procesului. Este necesar un grad mare de consecventa pentru a optimiza extractia si pentru a obtine atenuarea dorita. Pe baza conditiilor locale de fabricare a berii si a materiilor prime locale.

Novozymes ofera o serie de produse enzimatice Termamyl® care va asigura un proces de lichefiere constant si eficient. Ca rezultat, eficienta in sectorul Fierbere este imbunatatita.
Termamyl : Cheia dumneavoastra pentru lichefiere si extractie.

Avantaje :
Lichefiere si extractie optime de amidon

Productie mai mare de amidon
Lichefiere constanta
Toate enzimele din malt sunt pastrate pentru procesul mixt de plamadire

Mareste potentialul diastatic al procesului mixt de plamadire
Zaharificare si productie mai rapida de zaharuri fermentabile la nivelul corect in scopul de a obtine cel mai inalt grad de atenuare
Flexibilitate in prelucrarea diferitilor adjuncti

Flexibilitate in echilibrarea volumului si temperaturii in programul de plamadire
Ratie mare permisa de adjuncti
Costuri reduse de prelucrare

Timp redus de prelucrare
Lichefiere mai simpla
Operatii de uniformizare a procesului de fabricare a berii

Chiar si maltul bine modificat nu este o garantie in asigurarea de fiecare data a unui proces optim de fabricare a berii. Pot aparea fluctuatii in timpul procesului precum variatii ale vascozitatii mustului si variatii ale filterabilitatii mustului si berii. In plus, productia de extract se poate dovedi a fi mai mica decat se astepta. In concluzie, procesul de fabricare a berii nu este atat de previzibil si economic cat ar putea sa fie.
Novozymes ofera o serie de enzime care permit o fabricare optima a berii, de fiecare data. Eficienta in sectorul Fierbere este imbunatatita, iar fluctuatiile procesului sunt minimalizate. Capacitatea in sectorul Fermentare este imbunatatita printr-o filtrare optima a berii. La Novozymes noi numim acest lucru operatii de uniformizare a procesului de fabricare a berii (SBO).
Viscoflow: Asigura operatiile de uniformizare a procesului de fabricare a berii.
Ultraflo: Cheia d-voastra pentru o filtrare uniforma, rapida a mustului si a berii.

Avantaje:
Valoare sector fierbere

Controlul comportamentului maltului in ciuda variatiilor in calitatea maltului
Consecventa in obtinerea unei eficiente optime in sectorul Fierbere
Productii crescute de extract
Timp redus de separare a plamezii si de filtrare a plamezii
Valoare sector fermentare

Filterabilitate a berii imbunatatita
Cicluri de filtrare mai lungi (mai putini timpi morti)
Profitul net poate fi obtinut si calculat

Costul tratamentului cu enzime este mai mult decat acoperit de castigurile obtinute, fara sa aiba importanta cat de bine este modificat maltul.
Intensificare malt si cereale

Enzimele exogene folosite cu malt submodificat si proportii mari de adjunct fac posibila fabricarea berii la un cost eficient si in acelasi timp mentin eficienta in Fierbere si calitatea mustului si a berii.

Continutul mare de beta-glucani, nitrogen cu solubilitate scazuta si enzime din malt cu activitate scazuta sunt caracteristice unui malt submodificat sau neomogen si necesita enzime exogene.

Proportiile mari de adjunct necesita enzime exogene pentru a asigura o extractie corespunzatoare si o fabricare a berii fara probleme.

Novozymes ofera o gama de produse Ceremix care permit fabricarii sa compenseze lipsa de enzime suficiente furnizate de aceste materii prime mai putin costisitoare. La Novozymes noi numim aceasta Intensificarea Maltului si a Cerealelor.

Ceremix: Cheia dumneavoastra de prelucrare garantata folosind orice malt si adjunct.

Avantaje
Conformitatea procesului

Filtrarea eficienta a mustului si a berii
Productie mare de extract
Costuri mai mici

Posibilitatea de a folosi eficient malturi submodificate
Substituirea maltului scump cu cerealele nemaltificate dorite
Control asupra FAN si fermentabilitatii

Asigura suficienti amino-acizi pentru cresterea corespunzatoare a drojdiei
Controlul atenuarii

Controlul atenuarii este crucial pentru berar. Cu toate acestea, este dificil sa obtii consecvent aceeasi atenuare din cauza variatiei in calitatea materiei prime. In cazul berii normale, transformarea carbohidratilor non-fermentabili reziduali in zaharuri fermentabile cu scopul de a obtine grade de atenuare mai ridicate este o alta provocare. Orientarea consumatorilor catre berea “usoara”, “cu putini carbohidrati” si “ cu calorii putine” are la baza berile foarte atenuate.

Novozymes ofera o serie de solutii pentru controlul atenuarii care permit fierberii sa obtina cantitatea potrivita de zaharuri fermentabile intr-un mod simplu si eficient ca pret.
AMG, Fungamyl: cheia dumneavoastra pentru controlul atenuarii – de fiecare data.

Avantaje

Abilitatea de a urma orientarea consumatorului catre bere usoara, cu putini carbohidrati si putine calorii prin productia de bere foarte atenuata
Permite berarului sa obtina de fiecare data nivelul dorit de zaharuri fermentabile
Solutii curente pentru indeplinirea cerintelor si atingerea scopului propus in atenuare.
Timp redus de maturare

Maturarea berii leaga capacitatea de fermentatie si de depozitare a fabricii de bere. Maturarea poate fi un factor de incetinire a productiei, in special in cazul productiei sezoniere de varf. Controlul diacetilului este un parametru cheie in reducerea timpului de maturare.
Novozymes ofera un proces pe care va puteti baza pentru reducerea timpului de maturare prin impiedicarea formarii de diacetil in timpul fermentatiei. In consecinta, fabrica poate raspunde cererii mari de bere pe piata in timpul sezonului de varf, in vreme ce fluxul de numerar este imbunatatit ca rezultat al folosirii mai eficiente a tancurilor de fermentatie si de depozitare.

Maturex: Cheia dumneavoastra pentru un timp de maturare redus – de fiecare data.

Avantaje

Posibilitatea de a ramane pe piata in timpul sezonului de varf in ciuda limitelor impuse de fermentatie si maturare

Timp redus de maturare (in mod normal se economisesc doua zile minimum, dar in unele cazuri pana la 14 zile)
Folosirea mai eficienta a tancurilor de fermentatie si de depozitare

Flux de numerar imbunatatit
Nu este nevoie de investitii in tancuri noi pentru a mari capacitatea sectorului de fermentare
Asigurarea unei beri de calitate

Reduce sau elimina maturarea calda (restul de diacetil)
Continut controlat de VDK in berea finita