Siha – produse pentru cleiri de limpezire si stabilizare

Denumire produs

Descriere

Domeniul de utilizare

SIHA Ca – Bentonit Granulat und Pulver Bentonita calcica pura, granulata sau sub forma de praf Adsoarbe proteinele din must, vin si suc. Previne instabilitatea proteica dupa imbuteliere. Volum mic de depozit.
SIHA – Aktivbentonit Granulat Amestec granulat de bentonite sodice si calcice Capacitate ridicata de adsorbtie, volum mai mic al depozitului decat in cazul bentonitelor calcice pure.
SIHA – Mostbentonit Granulat Bentonita speciala cu actiune specifica asupra proteinelor din must Bentonita se indeparteaza usor cu burbele, se opune oxidarii musturilor; rareori este necesara o cleire suplimentara la vin.
SIHA – Carbonit M „eisenarm”
Amestec echilibrat de bentonita si carbune activ cu conţinut redus de fier Pentru adsorbtia la momentul util a compusilor nedoriti din must sau mustuiala.
SIHA – Klärgelatine feinkörnig BLOOM 80-100
Gelatina pura de porc, cu indice Bloom 80-100 Adsoarbe taninuri, se utilizeaza si pentru cleiri de limpezire. Impiedica precipitari de taninuri si usureaza filtrarea de limpezire.
SIHA – Flotationsgelatine Gelatina pura de porc, pentru flotatie 180-200 BLOOM Adsoarbe taninuri şi peltine, se utilizeaza si pentru flotaţia  mustului de struguri, cât şi pentru sucuri de fructe.
SIHA – Gelatine kaltlöslich Gelatina pura de porc Manipulare simpla prin solubilitatea in apa rece. Utilizata pentru cleiri de limpezire, are capacitate limitata de adsorbtie a taninurilor, usureaza filtrarea dupa cleire.
SIHA – Klärgelatine flüssig Gelatina pura de porc Manipularea deosebit de simpla, fiind un produs lichid. Utilizare la cleiri de limpezire, are capacitate limitata de adsorbtie a taninurilor. Usureaza filtrarea dupa cleire.
SIHA – OPTIGEL Preparat lichid din gelatina si cazeinat de potasiu Manipulare extrem de simpla, fiind un produs lichid. Utilizare pentru cleiri de limpezire a mustului. Cazeinatul adsoarbe taninurile nedorite si precursorii fenolici ai defectelor de culoare.
BAYKISOL 30 Acid silicic in solutie coloidala Se administreaza numai impreuna cu gelatine SIHA. Serveste la imbunatatirea flocularii. Usureaza mult filtrarea, depozitul de cleire devine mai compact.
SIHA – Kaliumkaseinat Cazeinat de potasiu pur Scade continutul prea ridicat in polifenoli, indeparteaza suspensiile prin floculare intensa; contra culorii oxidate, brunificate a vinurilor.
SIHA – Optipur Preparat de cazeinat de potasiu usor solubil (instant) Efect ca al cazeinatului, are in plus o proportie mica de PVPP. Aplicare prin simpla presarare in recipient, se depune peste noapte.
SIHA – Hausenblase Clei de peste sub forma de foite sau tip Saliansky Cleire de limpezire a vinurilor sarace in polifenoli si cleire dupa cleirea albastra. Formeaza flocoane deosebit de mari.
SIHA – Aktivkohle (Pulver), GE und FA Carbune activ sub forma de praf pentru corectii de gust (GE) si culoare (FA) Indepartarea unor defecte al bauturilor, adsoarbe componente nedorite care influenteaza negativ gustul sau culoarea.
SIHA – Carbogran GE und FA Carbune activ granulat, pentru corectii de gust sau culoare Actiune ca la carbunii praf, dar prin granulare; nu produc praf la manipulare. Granulele se destrama la contactul cu vinul
SIHA – Weinkalk spezial Carbonat de calciu purissim Scade aciditatea vinurilor prin precipitarea de tartrat de calciu. Calitate superioara a vinurilor, imbunatatirea gustului.
SIHADEX Preparat special pe baza de calciu pentru precipitarea ca sare dubla La niveluri deosebit de ridicate ale aciditatii titrabile pentru precipitarea concomitenta a acidului malic si tartric.
SIHA -Kaliumbicarbonat Bicarbonat de potasiu puriss Scade continutul in acid tartric prin precipitarea bitartratului de potasiu. Pentru dezacidifierea fina si armonizarea gustativa inainte de imbuteliere.
SIHA – Reinweinstein Cristale pure de bitartrat de potasiu Pentru stabilizarea tartrica prin procedeul de contact.
SIHA – Metaweinsäure Acid metatartric = acid tartric cu grad ridicat de esterificare Impiedica aparitia cristalelor de tartrati in sticla prin legarea acizilor de grupele ester.
SIHA – Weinsäure Acid tartric puriss. Acidifiere chimica, daca este admisa de lege.
SIHA – Zitronensäure “monohydrat” und “anhydrid” Acid citric puriss Pentru corectarea aciditatii si armonizarea gustului bauturilor; se va tine cont de limitarile impuse de reglementari.
SIHA – Ferrocyankalium Ferocianura de potasiu Scade continutul in fier si cupru din vin prin cleire albastra.
SIHA – Kupfersulfat Sulfat de cupru puriss Tratarea defectelor datorate unor combinatii cu sulf ca hidrogenul sulfurat si derivati.
DIVERGAN F
PVPP (polivinilpolipirolidona) speciala pentru vin Scaderea continutului in taninuri din vinuri si musturi.
SIHA – Gärsalz Fosfat diamonic puriss Previne carentele de azot si fosfor in mustuiala. Accelereaza multiplicarea drojdiilor, permite o fermentare mai buna, mai rapida si mai completa.
SIHA – Vitamin B1 Vitamina B1 (clorhidrat de tiamina) Activeaza metabolismul levurian, imbunatateste multiplicarea levurilor la inceputul fermentatiei alcoolice.
SIHA – Ascorbinsäure Acid ascorbic pur (Vitamina C) Protejeaza bauturile contra oxidarilor, le imbogateste in vitamina C. A se tine cont de dispozitiile legale.
SIHA – Tannin flüssig Tanin special pur Imbunatateste gustul si caracteristicile senzoriale a spumantelor fermentate la sticla. Formarea unui depozit compact.
SIHA – Brilliant flüssig Adjuvant special pentru remuaj Repartizarea buna a drojdiei in lichid la producerea vinurilor spumante prin fermentatia la sticle. Cu SIHA-Tannin formeaza un depozit compact, care se desprinde usor de pe sticla la remuaj.
SIHA – Kaliumpyrosulfit Metabisulfit de potasiu pur Sulfitarea mustuielilor, musturilor si vinurilor tinere. Manipulare simpla, fiind sub forma de pulbere.
SIHA – Kaliumsorbat Sorbat de potasiu pur Inhibarea mucegaiurilor si drojdiilor in bauturi. Impiedica refermentarile in sticle. Trebuie respectate dispozitiile legale.
SIHA – Sterilspray Dezinfectant alcoolic Pentru dezinfectarea prin stropire a masinilor de dopuit, tuburilor si ventilelor de umplere, a armaturilor de iesire. Actioneaza contra drojdiilor, bacteriilor si mucegaiurilor.