PECTINEX

Pectinex este foarte bun la degradarea pectinelor solubile si insolubile, cu diferite grade de esterificare, in vederea reducerii vascozitatii, limpezirii, depectinizarii si macerarii tesutului vegetal. Se foloseste de obicei in industria sucurilor de fructe, cand se doreste realizarea unei depectinizari rapide si complete. Aplicatia principala este obtinerea concentratelor din mere, pere, citrice si fructe tropicale. Mai sunt disponibile si preparate enzimatice speciale pentru prelucrarea fructelor bace, cat si pentru vinificatie.
Activitatea arabanica a Pectinex-ului, in conditiile normale, este suficienta pentru evitarea tulburelii secundare a concentratelor. In conditii speciale (cum ar fi extractia sucului cu apa sau tratamentul enzimatic al terciului de mere si pere cu Pectinex Ultra SP-L) se recomanda evitarea utilizarii de Pectinex AR pentru depectinizarea sucurilor si evitarea aparitiei tulburelii datorate arabanului.

Pectinex Ultra SP-L Se bazeaza pe o activitate principala pectolitica dar si pe un numar de activitati secundare precum hemicelulaza. Reducere rapida a vascozitatii in cazul fructelor proaspete si depozitate conducand la o productie si o capacitate mare.
Pectinex este un preparat de puritate mare, obtinut dintr-o tulpina selectionata de Aspergillus niger. Componentele principale ale preparatului sunt: pectin-transeliminaza, poligalacturonaza, pectinesteraza si hemicelulaza, fiind astfel capabil sa descompuna pectina din produs.